Ако не успеете да намерите отговор на въпроса, който Ви интересува тук, то ще се наложи да попитате в Bittorrent discussion или Torrentech discussion.
  1. Какво по дяволите е това??? Сайтът е толкова сложен и объркан. Нищо не разбирам. Моля Ви, помогнете ми!
    Задвижете си малко умовете - искрено се надяваме да ги имате wink.gif - и следвайте простичките процедури.

2. Как да изтегля .torrent файла от поста?
    Докато сте логнат в акаунта си натиснете лявото копче на мишката върху .torrent линка и ще се наложи да изберете между това да го отворите или да го изтеглите. Ако изберете да го отворите, ще се наложи да имате инсталиран bittorrent клиент, а ако изберете да го изтеглите, ще Ви се наложи ръчно след това да поставите торент файла във вашият торент клиент.

3. Защо не мога да получа ключ-покана на моята пощенска кутия?
    99% вероятността е той да бъде в "спам" директорията на вашата пощенска кутия ...

4. Какво не ми е позволено да поствам
    Вие не можете да поствате: дискографии или множество албуми на артисти или лейбъли като един торент, отделни тракове, непълни (cut-нати) releases, миксове без траклисти, записани радио предавания, собствени тракове (трябва първо да ги издадете чрез нашият или някой друг алтернативен netlabel).

5. Не мога да изтегля никаква информация чрез .torrent файловете от вашия форум.
    Откакто всеки отделен .torrent файл съдържа уникален потребителски идентификационен номер, Вие трябва да се сдобиете със статуса на member и след това да се логнете и да изтеглите .torrent файла от форума. Тракерът не позволява изтеглянето на торентите, докато сте логнати като Guest (докато не сте се логнали като member)!

6. Тегленето беше безпроблемно, но изведнъж всичко спря да работи както трябва и можех само да сийдвам.
    Навярно сте попаднали в групата на Low Ratio Members и тогава Ви е позволено единствено да сийдвате и да поствате нови коментари чрез вашите торент файлове. За повече информация, моля погледнете този пост.

7. Има ли някаква възможност да получа незабавна техническа поддръжка?
    Използвайте IRC за незабавна помощ. Ще Ви помоля да прочетете изцяло тази страница преди да започнете да задавате въпроси!

8. Когато заредя .torrent файла в моята торент програма, клиентът ми показва, че ще започне да тегли информацията, която аз би трябвало вече да имам.
    Най-вероятно сте пропуснали да посочите директорията, когато сте били попитани къде да бъде запазена информацията. Също така е възможно да сте променили съдържанието на директорията, която сте искали да сийднете, което е породило несъвместимост между торент файла и съответната директория.

9. Аз съм потребител, намиращ се в Low Ratio Members групата. Направих някои нови постове с прикрепени мои .torrent файлове към тях за да възстановя коефициента си, но сега не мога да тегля никакви торенти от собствените си постове и поради тази причина не мога да започна да ги сийдвам.
    Това просто не е вярно. Дори потребителите, намиращи се в Low Ratio Members групата могат да теглят .torrent файлове от форума. Проблем е ако искат да ги използват за лийчване, защото те могат да бъдат използвани само за сийдване. Още веднъж - дори и Low Ratio потребителите и Guests (гостите) могат само да сийдват и на всички е позволено да теглят малки .torrent файлове от форума.

10. Заседнал съм на 98% (или нещо подобно)
    Най-вероятно някое "парченце" се е повредило. Използвайте re-check (повторна проверка на състоянието) на торента (спрете торента, дясно копче -> използвайте Re-check и стартирайте отново). Ако и по този начин не се оправи проблема, най-вероятна причина е объркването от страна на сийдъра на даден файл и оттук нататък .torrent файла става неизползваем. В такъв случай помолете човека, който е качил торента (uploader-а) да направи .torrent файла отново. След това изтеглете повторно новият .torrent файл и посочете директорията, в която сте теглили до този момент въпросната информация. Програмата ще направи проверка дали новият .torrent файл съответства на съдържанието във вашата папка. След като стигне до въпросният 98% ще изтегли останалите няколко процента и ще се сдобиете с цялото съдържание.

11. Какво е значението на колоната, намираща се в списъка от теми - "S L C R"?
    S - сийдъри, L - лийчъри, C - завършени тегления, R - рейтинг. Сийдърите е броят на хората, притежаващи пълното копие от съответната информация. Лийчърите е броят на хората, които в момента притежават само част от цялата информация. Завършените тегления показват колко пъти съответната информация е била напълно изтегляна от пиърите. Рейтингът (1-5) представлява коефициента на рейтинговата система. Допълнителна техническа информация е налична във Wikipedia - Bittorrent P2P protocol.

12. Как мога да тегля .torrent файлове чрез Opera?
    Open Tools > Preferences > Advanced (Tab) > Downloads.
    Махнете отметката пред "hide file types opened with Opera".
    Намерете "application/x-bittorrent" и натиснете Edit.
    Изберете "Show download dialog".

13. Преправих темата си, намираща се в Incorrect topics area. Какво да направя сега за да я върна в съответния подфорум?
    Трябва да изпратите лично съобщение (ЛС) на модератор, отговорен за съответния подфорум. Не забравяйте да дадете на модератора точния URL адрес. Ако той не отговори до 5 дена, моля докладвайте я на мен.

14. Коефициентът ми не се изменя правилно. Данните за качено/свалено не са верни.
    Тестовете показват, че всичко е наред с тракера. Възможно е да има някакви проблеми с вашият торент клиент. Най-често срещаните проблеми са:
    1. Ако вашият торент клиент не е настроен да бъде private.
    2. Ако излизате от торент клиента си без да спирате всички торенти. В такъв случай торент клиента няма да подава правилната информация на тракера.
    3. ISP филтриране - понякога интернет доставчиците се мъчат да се борят срещу P2P преноса на данни.
    4. Решение, при което вие сийдвате чрез торенти на Guest потребител. Това по принцип не би трябвало да се случва, но сме били свидетели и на такива частни случаи.
    5. Бъгави торент клиенти.

15. Торента, поставен в програмта ми се сийдва. Въпреки това в сайта SCLR е все още 0.
    Знаем за този проблем, който се случва винаги след като променяте .torrent файла. Информацията ще се промени - разликата е че този начин ще отнеме много повече време - това също така няма да повлияе на статистиката Ви.