- Какво по дяволите е това??? Сайтът е толкова сложен и объркан. Нищо не разбирам. Моля Ви, помогнете ми!
Задвижете си малко умовете - искрено се надяваме да ги имате
- и следвайте простичките процедури. - Как да изтегля .torrent файла от поста?
Докато сте логнат в акаунта си натиснете лявото копче на мишката върху .torrent линка и ще се наложи да изберете между това да го отворите или да го изтеглите. Ако изберете да го отворите, ще се наложи да имате инсталиран bittorrent клиент, а ако изберете да го изтеглите, ще Ви се наложи ръчно след това да поставите торент файла във вашият торент клиент. - Защо не мога да получа ключ-покана на моята пощенска кутия?
99% вероятността е той да бъде в "спам" директорията на вашата пощенска кутия ... - Какво не ми е позволено да поствам
Вие не можете да поствате: дискографии или множество албуми на артисти или лейбъли като един торент, отделни тракове, непълни (cut-нати) releases, миксове без траклисти, записани радио предавания, собствени тракове (трябва първо да ги издадете чрез нашият или някой друг алтернативен netlabel). - Не мога да изтегля никаква информация чрез .torrent файловете от вашия форум.
Откакто всеки отделен .torrent файл съдържа уникален потребителски идентификационен номер, Вие трябва да се сдобиете със статуса на member и след това да се логнете и да изтеглите .torrent файла от форума. Тракерът не позволява изтеглянето на торентите, докато сте логнати като Guest (докато не сте се логнали като member)! - Тегленето беше безпроблемно, но изведнъж всичко спря да работи както трябва и можех само да сийдвам.
Навярно сте попаднали в групата на Low Ratio Members и тогава Ви е позволено единствено да сийдвате и да поствате нови коментари чрез вашите торент файлове. За повече информация, моля погледнете този пост. - Има ли някаква възможност да получа незабавна техническа поддръжка?
Използвайте IRC за незабавна помощ. Ще Ви помоля да прочетете изцяло тази страница преди да започнете да задавате въпроси! - Когато заредя .torrent файла в моята торент програма, клиентът ми показва, че ще започне да тегли информацията, която аз би трябвало вече да имам.
Най-вероятно сте пропуснали да посочите директорията, когато сте били попитани къде да бъде запазена информацията. Също така е възможно да сте променили съдържанието на директорията, която сте искали да сийднете, което е породило несъвместимост между торент файла и съответната директория. - Аз съм потребител, намиращ се в Low Ratio Members групата. Направих някои нови постове с прикрепени мои .torrent файлове към тях за да възстановя коефициента си, но сега не мога да тегля никакви торенти от собствените си постове и поради тази причина не мога да започна да ги сийдвам.
Това просто не е вярно. Дори потребителите, намиращи се в Low Ratio Members групата могат да теглят .torrent файлове от форума. Проблем е ако искат да ги използват за лийчване, защото те могат да бъдат използвани само за сийдване. Още веднъж - дори и Low Ratio потребителите и Guests (гостите) могат само да сийдват и на всички е позволено да теглят малки .torrent файлове от форума. - Заседнал съм на 98% (или нещо подобно)
Най-вероятно някое "парченце" се е повредило. Използвайте re-check (повторна проверка на състоянието) на торента (спрете торента, дясно копче -> използвайте Re-check и стартирайте отново). Ако и по този начин не се оправи проблема, най-вероятна причина е объркването от страна на сийдъра на даден файл и оттук нататък .torrent файла става неизползваем. В такъв случай помолете човека, който е качил торента (uploader-а) да направи .torrent файла отново. След това изтеглете повторно новият .torrent файл и посочете директорията, в която сте теглили до този момент въпросната информация. Програмата ще направи проверка дали новият .torrent файл съответства на съдържанието във вашата папка. След като стигне до въпросният 98% ще изтегли останалите няколко процента и ще се сдобиете с цялото съдържание. - Какво е значението на колоната, намираща се в списъка от теми - "S L C R"?
S - сийдъри, L - лийчъри, C - завършени тегления, R - рейтинг. Сийдърите е броят на хората, притежаващи пълното копие от съответната информация. Лийчърите е броят на хората, които в момента притежават само част от цялата информация. Завършените тегления показват колко пъти съответната информация е била напълно изтегляна от пиърите. Рейтингът (1-5) представлява коефициента на рейтинговата система. Допълнителна техническа информация е налична във Wikipedia - Bittorrent P2P protocol. - Как мога да тегля .torrent файлове чрез Opera?
Open Tools > Preferences > Advanced (Tab) > Downloads.
Махнете отметката пред "hide file types opened with Opera".
Намерете "application/x-bittorrent" и натиснете Edit.
Изберете "Show download dialog". - Преправих темата си, намираща се в Incorrect topics area. Какво да направя сега за да я върна в съответния подфорум?
Трябва да изпратите лично съобщение (ЛС) на модератор, отговорен за съответния подфорум. Не забравяйте да дадете на модератора точния URL адрес. Ако той не отговори до 5 дена, моля докладвайте я на мен. - Коефициентът ми не се изменя правилно. Данните за качено/свалено не са верни.
Тестовете показват, че всичко е наред с тракера. Възможно е да има някакви проблеми с вашият торент клиент. Най-често срещаните проблеми са:- Ако вашият торент клиент не е настроен да бъде private.
- Ако излизате от торент клиента си без да спирате всички торенти. В такъв случай торент клиента няма да подава правилната информация на тракера.
- ISP филтриране - понякога интернет доставчиците се мъчат да се борят срещу P2P преноса на данни.
- Решение, при което вие сийдвате чрез торенти на Guest потребител. Това по принцип не би трябвало да се случва, но сме били свидетели и на такива частни случаи.
- Бъгави торент клиенти.
- Торента, поставен в програмта ми се сийдва. Въпреки това в сайта SCLR е все още 0.
Знаем за този проблем, който се случва винаги след като променяте .torrent файла. Информацията ще се промени - разликата е че този начин ще отнеме много повече време - това също така няма да повлияе на статистиката Ви.