Collapse
Torrentech Radio Online!
Current DJ: sci_n_tist
Currently Playing (23:30-00:30): Crazy Plazy
Current Genre: Freestyle Breakbeat
Listeners: 821.2 · Peak Listeners: 62 out of 128 · Bitrate: 160 kbps

iTunes

Real Player

Media Player

Winamp

Flash Player
Schedule · DJ-s · Stats ·

> Како работи системот на индекс (ratio) 
Reply to this topicStart new topic
OfflineNeverWinter
post 12. Dec 2008, 19:06
Post #1


n00b
*

Group: Members
Posts: 23
Thanks: 0
Joined: 03.12.08
From: Macedonia
Member No.: 41,024Запомнете да сидувате што симнете и да постирате нови торенти.
Само на тој начин ќе бидете сигурни од паѓање во групата на "Членови со мал индекс" (Low Ratio Members), каде членовите неможат да симнуваат, само може да сидуваат.
Впрочем, постирање на нови торенти е најлесниот начин за одржување на вашиот индекс (ratio)!


Новиот член по дифолт е во Members групата и имаат дозвола за симнување. Меѓутоа ако симнат повеќе од 5 GB И нивниот UL/DL индекс-ratio падне под 0.3, ја губи способноста да може само да сидува и постира само нови торенти (да ги сидува сопствените постови). тој е потиснат во Групата на членови со мал индекс (Low Ratio Members) групата.

Ако Low Ratio Member качи најмалку 1.5 GB, И неговиот UL/DL индекс (ратио) се зголеми над 0.5, тој ќе се здобие со дозвола за симнување повторно. Тогаш ќе биде преместен во групата на членови (Members group) и ќе може да симнува повторно.

Индексот (ratio) e е овде за да ни помогне да направиме подобра заедница!


--------------------
I ♥ Torrentech!
+Quote Post
 
Reply to this topicStart new topic
Lo-Fi Version Time is now: 03.05.2016 - 00:17